Ahad, 21 Syawal 1443 Hijrah.

Semalam, saya cuti riadah. Tak lari pun. Tapi saya ikut suami pergi open house raya kawan ofis dia. Makan banyak. 😁

Hari ni, saya kembali pergi jogging.


Lari lebih sikit hari ni. 11 km. 
Gambar pokok bunga ros kuning yang saya baru transfer dari pasu ke tanah. Saya beli di pasar pagi Bota, semalam. Setelah sekian lama, tak berkunjung ke pasar pagi Bota. 

Sebenarnya, mood bercucuk tanam sudah lama ke laut. Bulan posa, lagi lah kan... haram nak siram pokok. Banyak pokok yang dah selamat, mati, kering kontang. Sejak seminggu ni, saya kembali siram pokok dan membaja mana pokok yang masih hidup.

Dulu, depan pagar rumah, ada pokok bunga raya. Tapi, dah mati, sebab saya malas siram. Marilah kita tengok, berapa lama pokok-pokok ros ni mampu bertahan, ye.


Ruang menanam kecil di depan pagar rumah. Cita-cita saya besor, nak buat rose bush. Tapi dia dok kenet kat situ, pokok ros ada 3. Satu saja yang tumbuh meninggi. Semoga istiqamah menjaga pokok, dan pokok tumbuh subur dan mekar sejambak. 😄

Setiap hari Ahad juga, saya akan update perkembangan terkini projek kait saya. Bior rasa malu sikit, kalau progress tak banyak. 


Sekarang, saya sedang kait bag warna hitam. Itu la pasal progress agak slow. Mata jadi berbalam-balam bila guna benang hitam ni. Faktor usia. Takpe, kita buat slow-slow. Bag ni, orang tempah. Jadi, bior lambat, asal selamat. Tak mau la nak cepat siap punya pasal, hasil kait jadi kurang kemas. No, no.

Selamat berhujung minggu kepada semua pembaca blog saya ni.

Selamat beristirehat bersama keluarga tercinta.

Jumpa lagi, ye. 😊