Rabu, 17 Syawal 1443 Hijrah.

Apakah yang boleh menaikkan darah anda pagi-pagi? 

Saya? Anak yang tak siap homework. 

Peh... punya la banyak masa semalam, bagi anak yang sekolah pagi ni. Boleh dia mintak tolong kita print benda pagi-pagi ni. Hahahadoi....

Kena sabor, banyak-banyak. Pastu, pukul 7 pagi baru nak pakai baju sekolah. Bapak budak overtime, dah masuk kerja pukul 6 pagi. Saya la yang kena hantar. Oleh itu, mama pergi jogging lambat. 

Bila marah, sentap. Cuba kalau kerja dah siap semalam. Boleh keluar awal. Siap pun awal. Padahal dah tingkatan 4. Pagi-pagi dah buat mama merepek. 


Sempat lari lebih kurang 6 km saja hari ni. Ok ler tu. 

Kita up gambor bunga yang sedang mekar di halaman rumah. Tukar frekuensi, jadi mood ceria dan tersenyummmm... 😊 Semoga hari ni,  kita ceria dan benda baik-baik belaka yang datang. 

Semalam saya makan tengahari lewat, pukul 4 petang. Pastu bila time makan malam, saya tak lapor. Pagi ni waktu jogging, lapor bebenor perut saya. Oleh itu, lepas jogging, saya singgah nasi lemak Indah Water, beli nasi lemak telor mata.


Last sekali makan nasi lemak, sebelum bulan puasa, rasanya. Jadi, rasa nikmat makan pagi tadi. Ikan bilis rangup. Timun ada 2 potong. Sambal agak pedas. Harga nasi lemak telor mata adalah RM3.

Lepas lipat baju semalam, basuh baju yang berlambak dalam bakul. Baju yang saya lipat tu pun, 2 hari sidai baru kering, sebab hari sebelumnya hujan. Hari ni ok, ada panas. Lepas sidai baju, baru saya buat kopi dan rehat kejap, sambil tengok telefon.


Sebelah kopi, karipap giant sebiji. Harga, RM1. Inti keledek. Beli di tempat yang sama dengan nasi lemak tadi. Alhamdulillah. Sekarang anda tahu kenapa saya suka lari jauh-jauh. Sampai 10 km kadang-kadang. Sebab saya kalau makan, hambikkk... banyak, ok. Huhu....

Ok la. Kalau marah, istighfar. Kalau sedih pun, instighfar jugak. Saya share maksud ayat 139, Surah Ali 'Imran.


Have faith in Allah. Semuanya akan ok. Dia Maha Mengetahui. Berusaha! 💪💪

Jumpa lagi, ye. 😊