Jumaat, 19 Syawal 1443 Hijrah.

Pagi-pagi, sebelum subuh, saya buat muffin chocolate.


Dalam oven, cantik kejadiannya. Bila dah keluor oven...


tudia... melimpah ruah. Awat hitam sangat? Nampak macam hangus pun ada. Bila try makan, ok rasanya. Tak manis sangat. Tak kering sangat. Pertama kali cuba buat muffin chocolate. Lain kali kena ingat, isi adunan kurang dari 3/4 muffin cup tu. Saya letak 3/4 penuh, boleh melimpah ruah keluar cup. Hehehe... tak pandai membaking. Saya coba. 

Huh, nampak macam gemuk je. 🙈

Jogging 10 km pagi tadi. 


Dapat lencana May Step Month dari aplikasi Garmin Connect. Sudah melepasi 300,000 langkah di bulan Mei. Alhamdulillah.


Lepas jogging, pi pos ofis Lumut, renew lesen memandu untuk 5 tahun terus. 

Klasik tak, pos ofis Lumut? Since 1933. 

Saya juga mengisytiharkan bahawasanya hari ini, saya coti masak! 


Selesai urusan pejabat pos, pi Subway, beli makanan untuk saya dan anak-anak.


Belum sampai rumah, dalam kereta, bancuh kopi dengan gula dulu. Pekena sat, bagi segor biji mata.



Sandwich roasted beef untuk saya. Untuk anak-anak pula, 2 sandwiches each, roasted chicken, buat makan lunch dan tea time, sementara tunggu bapak budak balik ofis petang.

Lepas sembahyang jumaat, mama nak pi nyongket dengan kawan-kawan lari, girls only. Hehe haha huhu..

Saya sangat bersyukur atas banyak nikmat yang Allah bagi. Di usia 44 hari ni, saya sihat sejahtera, boleh lari jauh, ada suami penyayang, keluar rumah tiap hari, cari rezeki halal untuk saya dan anak-anak. Bukan cukup makan, dah terlebih makan sebenornya. Allah bagi anak-anak yang bijak, dan sihat. Rumah besor. Kereta comel, saya boleh ke sana, ke sini, pi jogging, pi kedai, pi pasor. Kawan-kawan lari yang bawak saya ke jalan lebih dekat dengan Allah. Syukur Alhamdulillah. 

Saya cuma nak perbaiki diri saya, nak lebih dekat denganNya. Perbaiki amal ibadat saya, taubat selalu, dah tua, tapi tak sedor diri lagi, kadang-kadang. Allahuakbar. 

Ok la ye.

Terima kasih, kerana sudi membaca. 

Hari ni hari Jumaat. Jangan lupa Al-Kahfi. 

Esok lusa, pi beraya, elok-elok. Jaga diri dan keluarga.

Jumpa lagi, ye.