Selasa, 16 Syawal 1443 Hijrah.

Anak-anak dah mula sekolah semula hari ni. 

Masa nak keluar rumah pergi jogging, suami saya cakap,"Aik, semalam dah half marathon, hari ni pi jogging lagi?"

Hehe.. saya sengih je la. 

Dapat bini gila lari camtu la. Tapi anak-anak tak pernah pergi sekolah perut lapor, tau. Saya siapkan makan dia orang dulu. 


Pagi tadi, saya jogging sejauh 10.55 km. Pace sangat siput. Santai-santai sangat. 

Gambar di atas adalah nasi kerabu, makanan tengahari saya semalam. Lepas zohor, suami ajak keluar. Try tempat baru. Nasi kerabu daging bakor. Ok ler. Alhamdulillah. Lagi pun, pagi lepas habis half marathon semalam, saya makan coco crunch je. Tengahari, lapor, lega, dapat nasi.

Dapat lencana berikut dari aplikasi Garmin Connect.


Sudah melepasi 300 km jarak larian dari 1 April hingga 30 Jun. Walaupun belum habis durasi untuk cabaran ni lagi, masih banyak lagi masa, sampai akhir Jun tu, saya dah siap dah cabaran ni. Alhamdulillah. Berusaha!

Anda masak apa hari ni? 

Saya kukus ikan salmon dengan halia dan bawang putih. Lepas tu, saya masak nasi, dan buat sambal telor rebus.


Lepas masak, baru la saya buat kopi untuk diri sendiri, sambil makan brownie, sambal tengok telepon.


Dah habis kerja, baru boleh lepak. Sedap juga chocolate brownie tu. Beli kat Baker's Cottage. 

Kopi belum sempat habis, kena keluar hantar anak sekolah sesi petang, dan amik sekali anak sekolah sesi pagi. Gitew. Keluor masuk rumah. 

Ok la ye.

Selamat bekerja pada semua pembaca blog saya ni, yang bekerja semula hari ni. 

Jaga diri, jumpa lagi, ye. 😊