Rabu, 24 Syawal 1443 Hijrah.


Mula-mula jogging, panas. Tiba-tiba awan mendung berarak kelabu datang. Hujan turun sikit. Alhamdulillah. Lama sangat tak hujan, kan. Sejuk sikit suasana. Kawan-kawan saya dah balik jogging. Saya sambung jogging sorang, sampai 10 km. 

Gambar menunjukkan pink guava, blended, beli kat tealive. Dah lama sangat tak beli kopi di Tealive. Last sekali saya minum signature coffee panas Tealive, saya sakit kepala campur mual sepanjang hari. Terus tak beli dah. Kopi tu sedap, tapi saya yang dah tak boleh terima kot. Suami saya minum, ok, signature coffee tu. Itu yang saya cuba pink guava. Sedap, pada tekak saya ni. Yang merah-merah tu, campuran roselle. Sedap! 😋

Semalam, saya ada tengok satu movie ni, tajuk dia, All the Bright Places.


Lepas habis movie, termenung kejap. 
Aritu, pun ada tengok satu movie jugak, pun buat saya termenung macam tu jugak.



Bukan apa, dua-dua movie ni, ada satu persamaan. Dia cerita pasal A, semua pasal A. Tapi endingnya, Z. Langsung kita tak jangka akhir dia macam tu. Selalu kalau kita tengok cerita, kan kita boleh ramal apa berlaku, kan. Lagi-lagi cerita melayu. Ok, dah agak dah, jadi camtu. Tapi 2 movie ni, lain sikit.

Tapi sebenornya, hidup kita pun macam tu jugak, kan. 
Kita tak tahu pengakhiran kita camana. 
Tapi tak mau la tengok cerita sedih-sedih camni. Orang nak happy happy. 
Kalau pembaca rasa nak layan jiwang, makan popcorn sambil mengalir ayor mata, boleh la kot tengok 2 movie di atas. All the Bright Places dan Remember Me. 

Ok. Jumpa lagi, ye.