2 Ramadan 1443 Hijrah.

Pagi tadi, anak kedua buat drama. Dah la lepas sahur, saya kena tolong dia print homework. Lepas tu, sampai pukul 7 pagi, dia masih menulis. Homework tak siap la tu. Saya hantar dia 7.30. Pintu pagar tepi dah kunci. Saya suruh dia masuk kereta balik. Pergi pintu pagar utama, betul-betul sebelum 7.40 sampai sekolah. Bertuah sungguh anak saya ni. King of procrastination. Suka sangat buat homework last minute. Adoi, urut dada sat. Sabor, sabor. 

Lepas hantar anak sekolah, saya ke tempat jogging. Riadah sat. Buat 10 ribu langkah je.


Dapat la lebih kurang 6 km jogging hari ni. Syukur, Alhamdulillah. Bukan saya dan kawan saya je. Ada juga orang lain beriadah di waktu pagi. Pagi, cuaca tak berapa panas. Lagi satu, kalau dah riadah pagi, petang free, boleh la pi cari kueh dengan suami, kalau dia tak kerja shif petang. Hehe..

Gambar di atas adalah Puteh. Puteh ni, masih anak kucing lagi, masih menyusu. Dia jinak-jinak merpati. Time bagi makan, dia dekat. Bila kita nak ambik dia, dia lari, tak bagi pegang. 

Ok la. Jumpa lagi, ye.